fbpx

Kako urediti spavaću sobu?

Spavaća soba jedna je od glavnih komponenta u uređenju Vašeg doma iz snova. Bilo da sobu koristite samo za spavanje ili također za rad, Vaša spavaća soba mora Vam pružiti utočište kakvo zaslužujete nakon dugog dana.

Kako bi Vašu spavaću sobu transformirali u mjesto vrijedno Vašeg vremena, proći ćemo kroz 7 bitnih koraka za uređenje interijera vaše sobe.

1. Planirajte raspored

Odredite mjesto za krevet, ormarić, opcije za pohranu i bilo koji drugi namještaj koji želite uključiti u sobu. Osigurajte dovoljno prostora za kretanje i stvorite vizualno uravnoteženi raspored.

izvor: https://noina-arka.com/proizvod/villa-aurelia/

2. Odaberite paletu boja

Odaberite boje koje će stvoriti raspoloženje i atmosferu koju želite u sobi. Neutralna paleta boja može stvoriti opuštajuću i mirnu atmosferu, dok svjetlije boje mogu dodati energiju i živost.

izvor: https://noina-arka.com/proizvod/villa-aronia-krsan/

3. Odaberite krevet

Krevet je središnji komad namještaja spavaće sobe o kojem ovisi Vaša kvaliteta života. Najgore što možete napraviti u uređenju Vaše spavaće sobe je nedovoljno vremena posvetiti odabiru kreveta. Bitno je izabrati ispravan madrac za Vaš stil spavanja i tjelesnu težinu, kvalitetne podnice i čvrst okvir. Iako tapecirano uzglavlje nije obaveza, ono će dati Vašoj prostoriji dodatne stilske bodove dok će istovremeno pridodati cjelokupnom komforu Vašeg noćnog utočišta.

Razmislite o krevetu s ugrađenom pohranom kako biste maksimalno iskoristili prostor.

4. Definirajte opcije pohrane

Garderobni ormar odlična je opcija za pohranu odjeće, ali možda biste mogli uključiti i druge opcije pohrane poput komoda, noćnih ormarića ili košara.

Kvalitetan odabir pohrane odjeće bio bi ugradbeni klizni ormar čija vrata mogu poslužiti kao ogledalo pune veličine, a ukoliko se ne odlučite za ogledalo, panele na vratima moguće je kombinirati u raznim bojama za dodatnu injekciju ugođaja u Vaš prostor.

Primjer kvalitetno iskorištenog prostora sa kliznim ormarom pogledajte na linku: https://noina-arka.com/proizvod/opremanje-kuce-stanisovi/

5. Rasvjeta

Rasvjeta spavaće sobe često je zanemarena stavka u uređenju te je vrlo često zadnji detalj koji nedostaje kako bi prostorija bila upotpunjena. Kvalitena rasvjeta neophodna je za spavaću sobu, a idealna kombinacija postiže se ravnotežom radne, ambijentalne i akcentne rasvjete u prostoru.

https://noina-arka.com/proizvod/%c2%b7infinito%c2%b7-stolna-lampa-chrome/
https://noina-arka.com/proizvod/%c2%b7sincro%c2%b7-lampa-1l-crna-zlatna/

6. Dekoracije

Ne zaboravite ugraditi svoju osobnost i stil u spavaću sobu! Personalizirajte svoj prostor s dekoracijama koje odražavaju vaš stil i interese. Ovo može uključivati umjetnine, biljke, jastučiće i mekan tepih.

https://noina-arka.com/proizvod/%c2%b7brumas%c2%b7-acrylic-90×90/

7. Završni detalji

Nešto poput kvalitetnih posteljina, izražajnih zavjesa ili vanrednog komada namještaja poput ljuljačke dati će prostoriji unikatan doživljaj i teksturu. Poigrajte se i unesite sebe u Vašu sobu!

https://noina-arka.com/proizvod/ekatarina-viseca-fotelja/

#domizsnova