fbpx

Stvorite dom iz snova uz profesionalne savjete iz Noine Arke – Prvo izdanje

Selidba u novi dom ili renovacija trenutnog može biti jedan od životnih užitaka, no isto tako može predstavljati razdoblje neodlučnosti i kaosa, pogotovo kada je u pitanju odabir namještaja i dekoracija. Na koji način urediti prostor tako da izgleda što bolje, a istovremeno predstavlja vaš vlastiti stilski izražaj? Odradite to kvalitetno i osjećat ćete se ugodno i sretno u svome domu. Ukoliko to odradite površno i nepromišljeno pronaći ćete se u okolini koja vam ne pruža užitak boravljenja kakav vam je potreban da bi to nazivali domom. Uz malo planiranja i sluha za upute od strane profesionalaca, imat ćete puno veće šanse za uspjeh.

Postavljanje temelja

Prvi korak potrage za namještajem ne započinje u trgovini namještaja ili web-shopu već započinje u vašem prostoru s olovkom, papirom i metrom u ruci.

Bitno je poznavati okvirne dimenzije vašeg prostora kako bi točno znali kakve komade namještaja tražiti i kakvi će komadi zadovoljiti dimenzije vašeg prostora.
Kada ste izmjerili vaš prostor, tada se sretno možete uputitI u trgovinu ili web-shop. 

Odlučite se kako želite živjeti

Prostorije mogu biti tradicionalne ili moderne, vizualno tople ili hladnije. Na vama je da odlučite kako ćete koristiti određene prostorije i za koga su točno namijenjene. Pridajete li veću pažnju radnom prostoru ili prostoru za opuštanje? Jedno je od mnogih pitanja koje ćete si morati postaviti.

Potražite inspiraciju

Postoji bezbroj časopisa kao i online izvora gdje možete potražiti inspiraciju za ugođaj vašeg doma. Čar suradnje s trgovinom namještaja Noina Arka je to što Vi možete pronaći nešto što se vama sviđa, a mi ćemo za Vas to proizvesti po mjeri ili pronaći dobavljivi ekvivalent. 

Razvijte budžet

Pitanje nije hoće li postojati komad namještaja u vašem cjenovnom rangu, već za koji ćete se rang vi odlučiti. Moderan namještaj prilagodljiv je vašem budžetu, a u Noinoj Arci učiniti ćemo sve da dobijete najviše vrijednosti za Vaš uloženi novac.

Ustanovite u kojoj ste fazi renovacije

Mjerenje prostora za namještaj po mjeri ima dvije faze.  Ukoliko imate građevinske ili bilo kakve druge radove u tijeku, dobro je prije dovršavanja radova uzeti preliminarne mjere kako bi se mogla izraditi idejna skica o kojoj će kasnije ovisiti raspored električnih i vodovodnih instalacija.

Nakon dovršavanja radova, odrađuje se precizno mjerenje od strane naših djelatnika kako bi kuhinja ili određeni komad namještaja savršeno pristajao vašim zidovima.
Ukoliko je u pitanju kataloški namještaj, tada mjere uzimate po dovršetku radova.

U drugom izdanju naših uputa bavit ćemo se uređenjem predsoblja i dnevnog boravaka, stoga popratite novosti.

#domizsnova