fbpx

Stvorite dom iz snova uz profesionalne savjete iz Noine Arke – predsoblja, blagovaonice i dnevni boravci

U ovome i narednim izdanjima savjeta za uređenje detaljnije ćemo se baviti pojedinim sobama, a u ovome izdanju obrađujemo upravo one naj prometnije. Predsoblja, blagovaonice i dnevne boravke.

Predsoblje

Ulaz u dom stvara prvi dojam, stoga se potrudite da on bude vrijedan toga. Ne suzdržavajte se u uređenju hodnika ili predsoblja jer te prostorije su ono što goste prvo dočeka prilikom ulaska u vaš dom te uz pomoć hodnika ili predsoblja možete puno reći o vašoj osobnosti i stilu.

Izvor: https://noina-arka.com/proizvod/rox-shoe-rack-3-doors-metal-white/

Komadi namještaja o kojima definitivno trebate razmisliti bila bi neka vrsta konzolepraktične vješaliceormarića za cipele te na posljetku praktičnih dekoracija kao što su tanjuri za odlaganje ključeva ili vaze. Posljednji trend u opremanju predsoblja su jednostavni ugradbeni ormari s kliznim vratima. Takvi ormari omogućavaju maksimalnu iskoristivost prostora.

Ispod konzole dobro bi došla neka vrsta hoklice ili stolca kako bi uvijek imali mjesto za obuvanje nadohvat ruke. Krajnji i nezaboravan detalj bilo bi ogledalo većih dimenzija kako bi vaš hodnik održao funkcionalnost te kako bi produbili prostor ukoliko se radi u uskoj prostoriji.

Blagovaonica i dnevni boravak

Glavni životni prostori, bili oni spojeni ili odvojeni, stvaraju pozornicu vašeg društvenog života s vašom obitelji i prijateljima.

Pri odabiru namještaja, uz dimenzije i tlocrt prostora na umu, odaberite sofestolice i stolove koji će učiniti taj prostor estetski ugodnim i korisnim.

Jedan od bitnih detalja pri odabiru sjedećih garnitura bila bi visina sofa i fotelja, koja bi iz praktičnih razloga trebala biti približno ista. Generalno gledano, niže sjedeće garniture dat će vašem prostoru opušteniji doživljaj, dok će više garniture pružati dojam formalnosti i ozbiljnosti prostora. Ponovno, na vama je da odaberete što najbolje odgovara vašem životnom stilu. Jedno od zlatnih pravila pri istovremenom uređenju blagovaonice i dnevnog boravka je to da broj sjedećih mjesta za stolom mora odgovarati broju sjedećih mjesta u dnevnom boravku.

Povežite garniture

Niti jedan komad namještaja ne bi trebao stajati sam za sebe. Kada osoba sjedne u fotelju, većinom joj je potrebno mjesto za odložiti piće, mobitel ili knjigu, a tu u igru dolaze klub stolovi i stolići koji mogu oplemeniti vaš prostor na bezbroj stilskih i praktičnih načina.

Neizostavan dodatak stolićima u dnevnom boravku bile bi stolne lampe koje vašem prostoru pružaju novu dimenziju modularnosti. Moderne prostorije ostvaruju svoj puni potencijal upravo zahvaljujući raznim izvorima svjetlosti koji vam dopuštaju da ugođaj prostorije prilagodite svojim potrebama u bilo kojem trenu.

Izvor: https://noina-arka.com/proizvod/villa-aurelia/

Razumno je da ćete imati televizor u vašem dnevnom boravku stoga je bitno odabrati adekvatni TV regal koji će ispuniti vaše potrebe i biti svojevrsna kruna vašeg dnevnog boravka.

Eksperimentirajte, dodajte tepihe

Dnevni boravak samo s laminatom odaje dojam šturosti i hladnoće, popunite prostor tepisima kako bi ugrijali prostor i dodali mu unikatnu teksturu.

Dovršite s dodacima i dekoracijama

Zadnji korak uređenja svake prostorije je dodavanje dekoracija i raznih dodataka. Neki od tih dodataka mogle bi biti biljke, umjetne ili prave. Uz biljke dolaze vaze, a zidove bi vam mogle popuniti slike ili moderan sat.

U sljedećem izdanju naših savjeta bavit ćemo se spavaćim sobama i kako ih učiniti vašim savršenim utočištem i mjestom za odmor.

#domizsnova